Intresseanmälan

Vi söker fler hemvärnssoldater

 

För att klara våra mål behöver vi ständig förnyelse i vår organisation. Om du är intresserad kontakta oss på info@305komp.se så ser vi till att du blir mottagen på bästa sätt.

 

Vilken väg du har som möjlighet in i Hemvärnet beror på flera olika faktorer, såsom tidigare militär utbildning eller i vilken befattning du slutligen vill tjänstgöra.

SKYTTETJÄNST

Idag har du som är svensk medborgare och har minst 85 dagars fullgjord militär grundutbildning möjlighet att bli Hemvärnssoldat, med inriktning mot skyttetjänst, direkt utan vidare utbildning.

Har du ingen tidigare militär utbildning, kan du på flera orter genomgå grundläggande militär utbildning (GMU) med inriktning mot Hemvärnet.

SPECIALIST

Är du över 18 år finns även möjlighet att gå med i Hemvärnet som specialist. Du utbildas via en frivillig försvarsorganisation som Hemvärnet har avtal med. Du genomgår först en grundläggande soldatutbildning för frivilliga (GU-F). Därefter fortsätter du din utbildning till en specialistbefattning.

Hur går man med i Hemvärnet?

För dig som gjort värnplikten är det enkelt. Du ansöker, intervjuas och registerkontrolleras. Efter den processen gör du en intro-utbildning under en helg och är sedan kontrakterad hemvärnsoldat.

Har du inte gjort värnplikten är processen något längre. Då krävs en grundläggande militär utbildning (GMU) över 3 månader. GMU-ansökan görs inte via denna hemsida, men vi hjälper dig gärna till försvarsmakten

Jag har gjort lumpen. Hur går jag med i 305 kompaniet?

  1. Du skickar ett mail till oss med namn, telefonnummer och mailadress. Efter att du skickat ett intresseanmälan till oss kommer vi kontakta dig blixtsnabbt, vi vet att ordning, reda och snabba besked är vad du vill ha. Alla dina frågor besvaras när vi ringer dig. Om du i detta samtal vill gå vidare kommer du erbjudas en befattning efter dina önskemål.
  2. Din framtida chef kontaktar dig för att bestämma ett personligt möte i din hemmiljö. Under detta möte skrivs ansökan och du säkerhetsintervjuas. Ni bokar även upp vilken intro-utbildning som passar dig bäst av de fyra som arrangeras varje år.
  3. Samtliga papper lämnas in till vår utbildningsgrupp och du genomgår en registerkontroll hos myndigheterna.
  4. När din ansökan är godkänd får du hem ditt avtal och du kan nu utrusta dig. Uniform, mtrl och bärsystem hämtas via serviceförrådet. Din närmaste chef är behjälplig i processen med tider, platser och liknande.
  5. När den introhelg som passat dig bäst stundar kommer utbildningsantagande hem via post. Intro-utbildningen sker på Kvarn en helg lördag till söndag. Stort fokus läggs på vapenutbildning. Du får nu ditt personliga vapen som efter kursen låses in i kassun. Kompaniledningen besöker alltid introkursen för att hälsa dig välkommen och som tradition lämna över din namnbricka.
  6. Nu är du färdig kontrakterad hemvärnsoldat. Inom kompaniet kommer du sedan att utbildas inom den befattning du har. Som skyttesoldat kommer du bland annat utbildas till Skyddsvakt med tilläggsutbildning inom närkamp framtill Block D som omfattar batong och fängsel certifikat.

 

Vår målsättning är att vara Sveriges ledande bevakningskompani som snabbast, smidigast och på bäst sätt tar hand om våra nyrekryter. Vi garanterar att din ansökan är inlämnad (steg 1-3) inom 30 dagar från din intresseanmälan.

Copyright © All Rights Reserved

Kontakta oss på: info@305komp.se